/design/LogoMedTekst.png
Glad sol

Patenteret HD-træpille i højeste kvalitet

Vi holder sommerferie i servicecentret fra mandag, den 15. juli til og med fredag, den 2. august. I denne periode vil der ikke blive ekspederet ordrer!
Der er lukket for afhentning af træpiller i Tyskland fra mandag, den 8. juli til og med lørdag, den 26. juli.

- Med ønsket om en god sommer

Miljø og kvalitet - kort og godt

Hos Stampemøllen producerer vi træpiller med mest mulig hensyntagen til miljø og klima. Nedenfor kan du læse om hvordan vi gør, og hvordan vi sikrer løbende høj kvalitet. Kort og godt handler det om at:

/Video.png
  • Træpillerne produceres af træ groet i Danmark, Nordtyskland og Norge.
  • Træpillerne produceres af savsmuld og flis der bliver til overs fra anden træ-produktion i vort savværk.
  • Forurenende transport minimeres, da træet fældes i Danmark, Nordtyskland og Norge, og træpillerne produceres i Danmark.
  • Kvaliteten sikres via kontrol og certificering i henhold til EN Plus normen.
  • Kvaliteten er verificeret af Force Technology.
  • Træpillerne har høj brændværdi, minimal mængde aske og ingen slagger.

Træpiller produceret med hensyntagen til miljø og klima
Det bliver mere og mere tydeligt, at vi alle må yde en ekstra indsats for at passe på vores miljø og klima. Derfor er vi hos Stampemøllen stolte af, som nogle af de få i Skandinavien, at kunne levere træpiller, der belaster miljø og klima mindst muligt.
Dette er kun muligt, når træet til træpillerne er et bi-produkt af anden træ-produktion, og når produktionen af træpiller finder sted i eget land. Det gør den hos Stampemøllen.
Træpiller fra andre producenter er typisk produceret af træ der er fragtet langt med CO2 forurenende lastbiler, først til fabrikken, og senere til landene som træpillerne skal sælges i. Hos Stampemøllen er træpillerne imidlertid produceret af savsmuld og flis fra vores egen produktion af savet træ. Derfor er de blot et positivt biprodukt. Træet er fældet i Danmark, Nordtyskland og Norge, og transporten af træpiller fra fabrik til forbrugere er således kort. Derudover afgiver træpillerne ikke mere CO2 når de afbrændes, end træerne optog da de voksede op. Derfor kan vi hos Stampemøllen sige, at vi leverer træpiller, der belaster miljø og klima mindst muligt.
Journalist Kjeld Bjerre har været i på besøg på vores savværk Ribe og set, hvordan Dansk Træemballage laver træpiller. Det kan du læse mere om her.

Kvalitet - HD-træpiller
/HD-pellets.png
Stampemøllen er de eneste i Danmark der producerer de såkaldte HD-træpiller - helt ensartede træpiller der passerer lettere gennem sneglen, har højere brandværdi og mindre CO2-udledning. Forskellen er mærkbar.
Hos stampemøllen mener vi ikke, det må koste unødig energi at fremstille og bruge en træpille. Derfor arbejder vi løbende på at kombinere det teknisk og praktisk mulige med størst muligt hensyn til miljøet. Derfor fremstiller vi udelukkende træpiller af det træ, vores savværk skærer fra, når de producer træemballage.
Træet stammer fra skovene i Danmark, Nordtyskland og Norge tæt på vores produktion i Ribe. Efter opsavning på savværket bliver omkring 40% af en stamme til savsmuld eller flis. Alt dette sender vi gennem et lukket transportsystem, direkte ind i vores træpille-produktion, hvor det bliver tørret og findelt til en homogen træmasse og presset i træpiller.
For dig betyder det, at du får en træpille uden urenheder og skidt fra oplagringspladser og transport. Træpiller fra stampemøllen.dk er fremstillet i en 100% integreret produktion, hvor alt bliver brugt. Selv bark og resttræ bruges som brændsel i tørringen.
Vi lagrer træpillerne i vores egne siloer, og de bliver først sigtet, sækket og kørt direkte til dig, når du bestiller dem.

Certificerede træpiller
Stampemøllens træpiller er certificerede og produceret efter EN Plus normen.
EN Plus er den norm der har de strengeste krav til kvaliteten af træpiller.
Normen fordrer at der i produktionen er et anerkendt kvalitets styrings system med en lang række krav - der skal eksempelvis løbende være en egenkontrol med tets af diverse parametre. Der skal føres en logbog over produktionen, reklamationer m.m.
Kravene til analyser m.m. ændres løbende, herved sikres at normen er dynamisk og aktuel.
Hent certifikat: EN Plus.
Som uvildig part har Force Technology bekræftet kvaliteten af vores træpiller: Hent analyse.
 
Brændværdi
Følgende er de gennemsnitslige nøgleværdier for vores træpiller.
Effektiv brændværdi
 
18 Mj/kg
Effektiv brændværdi
 
5 Kw/kg
Effektiv brændværdi
 
4300 kcal/kg
Vandindhold
 
7 %
Aske
 
0,4 %
Smuld
 
0,4 %
Vægtfylde
 
670 kg / m3
Slaggedannelse
 
Ingen
 
 
Stampemøllen.dk - Banevej 3, Haastrup, DK 5600 Faaborg - Tlf. 70 200 223 - CVR 11826687 - E-adresse stampemollen@dte.dk
Åbningstider kundeservice: mandag til torsdag 8:30 – 11:30 - send evt. en mail for svar hurtigst muligt.
Danske træpiller fra eget savværk i højeste kvalitet - træpiller leveres med mobiltruck direkte til dig. Træpiller uden
smuld og slagger. 900 kg træpiller på engangs paller. Danske certificerede kvalitets træpiller: EN1 Plus normen.
/creditcards/MobilePayWhite.png   /creditcards/Dankort.png   /creditcards/Visa.png   /creditcards/Visa-Electron.png   /creditcards/Maestro.png   /creditcards/MasterCard.png
Vi accepterer betaling via indbetalingskort, Dankort, VISA, VISA/Dankort, Maestro, MasterCard, samt MobilePay